Mbledhja e pare e Komitetit Ekzekutiv 2021-2024

Komiteti Ekzekutiv i KOKSH (2021-2024) i zgjedhur nga Asambleja e Pergjithshme Zgjedhore e dates 17 prill 2021, ka zhvilluar mbledhjen e tij te pare ne 01/06/2021, ora 16:00 ne ambientet e Parkut Olimpik te Tiranes.

Fokusi kryesor i kesaj mbledhje ishin pergatitjet per Lojerat Olimpike “Tokyo 2020” ku Shqiperia pritet te marre pjese me 7-8 sportiste:

 • Luiza Gega – Atletike
 • Briken Calja – Peshengritje
 • Matvei Petrov – Gjimnastike
 • Manuela Delilaj – Qitje
 • Izmir Smajlaj – Atletike
 • Nikol Merizaj – Not
 • Kledi Kadiu – Not

Priten ende zyrtarizimet e Ranking List perfundimtare te Federatave Boterore te disa sporteve te tjera si Peshengritjes, Judo, Karate dhe Taekwondo, ku mund te kemi ende shanse per te marre ftese per ndonje sportist tjeter qe do t’i bashkohet delegacionit Olimpik shqiptar.

I gjithe delegacioni Olimpik po vaksinohet kunder Covid-19 me vaksinen Pfizer Biontech, ne kuader te bashkepunimit qe kemi arritur me Ministrine e Shendetesise dhe Mbrojtjes Sociale, Ministrine e Arsimit, Sportit dhe Rinise si dhe Komitetin Olimpik Nderkombetar.

Ne kete mbledhje u moren nje sere vendimesh te rendesishme si vijon:

 • U miratuan mbeshtetjet financiare per grumbullimin para Lojerave Olimpike te 4 sportisteve elitare ( Luiza Gega 16200€, Briken Calja 24400€, Izmir Smajlaj 24400€ dhe Nikol Merizaj 5000€) qe kane paraqitur projekt deri tani, ne vleren e 70.000 euro total ndersa priten projektet e sportisteve te tjere pjesemarres ne Olimpiade, sipas specifikimeve te gjithsecilit sport per te nisur grumbullimin para Lojerave.
 • U miratua pjesemarrja ne Lojerat Mesdhetare “Oran 2022” qe do te zhvillohen në Oran, Algjeri në datat 25 qershor – 5 korrik 2022.
 • U miratua pjesëmarrja ne Festivalin Olimpik Europian per te Rinj, edicioni Veror “EYOF Banska Bystrica 2022” qe do të zhvillohet me 24-30 korrik 2022 në Sllovaki dhe edicioni dimeror “EYOF Voukatti 2022” qe do të zhvillohet ne 20-25 mars 2022 ne Finlande.
 • U miratua projekti i paraqitur nga Federata Shqiptare e Harkut per pjesëmarrje ne gare kualifikuese per Lojerat Paralimpike « Tokyo 2020 » ne vleren 3158 euro.
 • U miratua projekti i paraqitur nga Akademia Olimpike Shqiptare per pjesëmarrje ne Bullgari, ku do te nenshkruajne nje marreveshje bashkepunimi mes dy Akademive Olimpike dhe do te shkembejne eksperiencat, ne vleren 116.810 leke.
 • U miratua kontrata 3 mujore e punes per Sekretarin e Pergjithshem z. Stavri Bello deri me 1 shtator 2021, sa te perfundojne edhe Lojerat Olimpike “Tokyo 2020”.
 • U dakordesua ne parim qe pas shtatorit 2021 te zhvillohet Asambleja e Pergjithshme e KOKSH, ku nder te tjera do te miratohet Sportisti Izmir Smajlaj, si anetar me te drejte vote ne Komitet Ekzekutiv.

Takim pune me Komitetin Olimpik Malazez

Në kuadër të përforcimit të marrëdhënieve dypalëshe, bashkëpunimit në projekte të përbashkëta dhe ideve për zhvillimin e Lëvizjes Olimpike, përfaqësuesit e Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar dhe Komitetit Olimpik Malazez zhvilluan takim të përbashkët.

Presidenti i KOKSH z. Fidel Ylli shoqërohej nga Sekretari i Përgjithshëm Stavri Bello, Menaxheri i Projekteve Sportive Kliton Muca, Menaxhere e Marketingut, Medias dhe Marrëdhënieve me Ndërkombëtarët Luna Methasani dhe Menaxherja e Financës Merita Guraziu, ndërsa Komiteti Olimpik Malazez përfaqësohej nga Presidenti Dusan Simonovic, Sekretari i Përgjithshëm Igor Vusurovic dhe Menaxherja e Marrëdhënieve me Ndërkombëtarët Maja Pekovic.

Temat e diskutimit dypalësh ishin të ndryshme, që përfshijnë:

 • Bashkëpunimi institucional
 • Shkëmbimi i eksperiencave në fushën e sportit
 • Sportistët
 • Trajnerët
 • Kampe të përbashkëta stërvitore
 • Kurse të Administrimit Sportiv
 • Bashkëpunimi mes Federatave të ndryshme sportive
 • Projekte të përbashkëta rajonale.

Dy Presidentët diskutuan mbi përgatitjet për Lojërat Olimpike “Tokyo 2020”, ndikimet e pandemisë globale, por edhe sfidat e zhvillimit të sportit në të dy vendet.

Komitetet Olimpike pritet të nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi së shpejti në Tiranë.

Në fund u shkëmbyen edhe dhurata mes palëve.

KOKSH dhe MASR bashkë drejt L.O. “Tokyo 2020”

Presidenti i KOKSH z.Fidel Ylli u prit së fundmi nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Znj. Evis Kushi në ambientet e MASR.

Takimi kishte në fokus përgatitjet për në Lojërat Olimpike “Tokyo 2020” , ndërsa Presidenti Ylli shprehu kërkesën për vaksinimin e delegacionit Olimpik shqiptar si dhe grumbullimet para eventit më të madh sportiv në botë.

Në lidhje me takimin, Ministrja Kushi shprehet se ka qenë i frytshëm, duke e uruar përzemërsisht presidentin e sapogjedhur të KOKSH, Ylli dhe ka garantuar gjithë gatishmërinë e saj për të thelluar bashkëpunimin mes dy institucioneve që përfaqësojnë.

Ky takim ishte i pari pas zgjedhjes se Z.Ylli ne krye te Levizjes Olimpike ne Shqiperi.

Vizite dhe takim pune ne Shkup

Presidenti i KOKSH Z.Fidel Ylli u mireprit ne nje vizite ne Shkup nga Presidenti i Komitetit Olimpik Kombetar te Maqedonise se Veriut z.Daniel Dimevski, ndërsa shoqërohej nga Sekretari i Përgjithshëm Stavri Bello dhe punonjësit e tjerë të stafit të KOKSH.

Ky takim u pershendet nga Presidenti i Federates Boterore te Mundjes Z. Nenad Lalovic, njeherazi edhe anetar i Komitetit Olimpik Nderkombetar, i cili nuk nguroi te ofronte mbeshtetjen e tij per zhvillimin e Levizjes Olimpike ne dy vendet.

Drejtuesit e Olimpizmit shkembyen ide bashkepunimi qe u mirepriten edhe nga Z.Lalovic, ku nder te tjera premtoi shume shpejt nje vizite per here te pare ne edhe Shqiperi.

Ky bashkepunim konsiderohet nje tjeter sukses ne vendosjen e marrdhenieve bashkepunuese me vendet e rajonit ne sport.

Ky takim ishte ne kuader te perforcimit te mardhenieve dypaleshe, bashkepunimit ne projekte te perbashketa dhe ideve per zhvillimin e Levizjes Olimpike ne te dy vendet. Shume shpejt pritet te dy Komitetet Olimpike te nenshkruajne Memorandum Bashkepunimi ne Tirane.

Takim pune me Ambasadorin Japonez

Presidenti i KOKSH z.Fidel Ylli u prit sot nga Ambasadori Japonez ne Tirane SH.T.Z. TAKADA Mitsuyuki, ne nje vizite zyrtare ne rezidencen e Ambasades.

Tema e diskutimit ishte organizimi i Lojerave Olimpike “Tokyo 2020” qe pritet te zhvillohen ne datat 23 korrik – 8 gusht te ketij viti.

Presidenti Ylli e njohu Ambasadorin me sportistet pretendente per pjesemarrje ne evenimentin me te madh sportiv ne bote, ndersa Ambasadori u shpreh i gatshem per cdo lloj bashkepunimi ne favor te ekipit Olimpik Shqiptar.

Presidenti Fidel Ylli në këtë takim ishte i shoqëruar nga Z. Kliton Muca Menaxher Projekteve në KOKSH dhe Znj. Luna Methasani Përgjegjëse e Marketing, Media dhe Mardhënieve Ndërkombëtare.

Gjithashtu u diskutua mbi mundesi te tjera bashkepunimi mes KOKSH dhe Ambasades Japoneze per Lojerat, por edhe te promovimit te vendit organizator nepermjet shkembimit kulturor dhe sportiv.

Delegacioni Olimpik Shqiptar per “Tokyo 2020” pritet te jete rreth 6-8 sportiste.

Takim mes drejtuesve te KOKSH dhe KOK

Shqiperi 🇦🇱 🤝 🇽🇰 Kosove

🤝Takim konstruktiv mes drejtuesve të KOK-ut dhe Komiteti Olimpik Kombetar Shqiptar (KOKSH) në Prishtinë👐🇽🇰🇦🇱

Drejtuesit e Komitetit Olimpik të Kosovës, me në krye presidentin Ismet Krasniqi, kanë pritur sot delegacionin e Komitetit Olimpik Kombëtar të Shqipërisë, të kryesuar nga presidenti, Fidel Ylli.

Të pranishëm në takim ishin edhe drejtuesit tjerë të KOK-ut, sekretari i përgjithshëm, Shasivar Haxhijaj, nënpresidentët Gazmend Maxhuni, Milaim Kelmendi dhe Mimoza Shkodra Bislimi, si dhe stafi.

Presidenti Ylli shoqërohej nga sekretari i përgjithshëm, Stavri Bello, dhe anëtarët tjerë të stafit, Kliton Muca, Merita Guraziu dhe Luna Methasani.

Takimi i dy presidentëve ishte i pari që prej zgjedhjes së tyre në krye të dy institucioneve më të larta sportive në Kosovë dhe Shqipëri, për të cilën të dy uruan njëri-tjetrin.

Të dyja palët diskutuan edhe tema të ndryshme të bashkëpunimit, të cilat do të hidhen edhe në një memorandum bashkëpunimi që pritet të nënshkruhet ndërmjet dy Komiteteve Olimpike.
Në fund, u shkëmbyen edhe dhurata mes dy palëve.

KOK #KOKSH

@kosovoolympiccommittee