Archive for May, 2012

EYOF Historiku

Historiku Edicioni I i Festivalit Olimpik Rinor Evropian(EYOF) u mbajt në vitin 1991 nën emrin e Ditëve Olimpike Rinore Evropiane. Ideja u nis nga Dr. Zhak Rozhe, në atë kohë Presidenti i Komiteteve Olimpike Europiane (EOC), dhe aktualisht Presidentit i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC). Ideja e Rozhe u mbështet nga EOC, dhe në vitin 1991 […]

Nënshkruhet Memorandum i Bashkëpunimit KOKSH – Komiteti Olimpik Rus

Asambleja e 18të e Përgjithshme ANOC zhvilloi punimet e saj në Moskë, Rusi, në datat 12 – 17 Prill 2012. Një pikë e rëndësishme e axhendës së kësaj asambleje ishte paraqitja e kandidaturave  të qyteteve për të organizuar Lojërat Olimpike në vitin 2020. 5 qytete : Doha, Madridi, Baku, Stambolli dhe Tokio depozituan kërkesat e […]