Lojerat Olimpike Rinore “Buenos Aires 2018”

Edicioni i 3-te i Lojerave Olimpike Rinore. Lojerat Olimpike Rinore jane ADN e cdo sportisti te ri i cili deshiron te jete nje dite nje Olimpist. Lojrat Olimpike Rinore në Buenos Aires 2018 janë edicioni i tretë i Olimpiadës Rinore Verore, një eveniment i madh ndërkombëtar në të cilin kultura dhe edukimi janë gjithashtu të një […]

Sistemi i Kualifikimit per LOR “Nanjing 2014”

SISTEMI I KUALIFIKIMIT SIPAS SPORTEVE PER LOJRAT OLIMPIKE RINORE “Nanjing 2014” Ne kuader te zhvillimit te Edicionit te dyte te Lojrave Olimpike Rinore Verore (LOR) te cilat do ti mirepresi qyteti kinez i Nanjing ne vitin 2014 (i shpallur qyteti fitues ne Sesionin e 122 te IOC ne Vankuver ne vitin 2010), Federatat Nderkombetare respektive te […]

LOJRAT OLIMPIKE RINORE 2014 Verore – Edicioni 2-te

  SISTEMI I KUALIFIKIMIT SIPAS SPORTEVE PER LOJRAT OLIMPIKE RINORE “Nanjing 2014” Atletike – Athletics / Boks – Boxing / Badminton -Batminton / Ciklizem – Cycling / Skerme – Fencing / Gjimnastike – Gymnastic / Mundje – Wrestling / Not – Swimming / Vozitje– Rowing / Beach Volley – Volejboll ne rere / Judo – Xhudo / Shooting – Qitje / Tenis – Tennis / Ping Pong – Table Tennis / Peshengrtije – Weightlifting / Taekwondo – […]

LOR ose YOG – Cfare jane dhe Vizioni i tyre

LOJERAT OLIMPIKE RINORE Vizioni Vizioni i Lojerave Olimpike Rinore eshte te frymezoje te rinjte ne mbare boten te marrin pjese ne sport dhe te adoptojne e te jetojne sipas vlerave Olimpike. Gjate sesionit te saj ne Guatemale ne Korrik 2007, IOC vendosi te krijoje nje event te ri sportiv per te edukuar, perfshire dhe ndikuar […]