Tre sportiste do te perfitojne nga Bursat Olimpike per Lojerat Olimpike Dimerore Pyeongchang 2018

BURSAT OLIMPIKE DIMËRORE Në ambientet e KOKSH u zhvillua ceremonia e  nënshkrimit të Bursave Olimpike Dimerore për sportistët që synojnë pjesëmarrjen në Lojërat e ardhshme Olimpike Dimërore PYEONGCHANG 2018. Programet e bursave u nënshkruan me sportistët: Erjon Tola, Suela Mëhilli Marsel Biçoku Lojërat Olimpike dimërore janë më përzgjedhëse në disiplinat sportive ndaj dhe përfaqësimi i […]

Seanca permbyllese e ASMC 3 – Mbrojtja e projekt temave te pjesemarresve

2 Dhejtor 2016 Në kuadër të përmirësimit dhe zhvillimit të burimeve njerëzore në sport dhe sidomos atë në fushën e menaxhimit të organizatave sportive Olimpike, Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar pëmbylli me sukses Kursin e tretë të Avancuar mbi Menaxhimin Sportiv (ASMC 3). Pjesëmarrësit nga organizata sportive të ndryshme  realizuan mbrojtjen e Projekt-temes duke konkretizuar njohuritë […]

Teste Doping perpara vajtjes ne Baku 2015

Sot ne date 8 Maj 2015, ne prag te pjesemarrjes se Shqiperise ne Lojerat Europiane “Baku 2015”, KOKSH i ka kerkuar  Komisionit Kombetar Antidoping qe funksionon brenda Ministrise se Arsimit dhe Sporteve qe te kryeje 6 teste per sportistet qe do te marrin pjese ne keto Lojera. KOKSH i ka paraqitur lisen e Ekipit pjesemarres dhe perzgjedhja e sportisteve do te […]

WADA nxjerr dy udhezime qe marrin fuqi te menjehereshme

WADA releases two Guidelines taking effect immediately – hGH and GC-C-IRMS Montreal, January 30, 2014 Dear Stakeholders, hGH WADA releases version 2.0 of the Guidelines for the application of the human Growth Hormone (hGH) Isoform Differential Immunoassays for detection of doping with human Growth Hormone in sport . This new version of the Guidelines reflects the revised […]

KUJDES: Te gjithe sportistet duhet te kene kujdes nga GW501516 – Substanca me kete kod shitet dhe po perdoret nga sportistet

ALERT: GW501516 Please inform your athletes as soon as possible. Montreal, March 21, 2013 To: All Anti-Doping Organizations It has come to WADA’s attention that the black market substance GW501516 is being sold to and used by some athletes. The side effect of this chemical compound is so serious that WADA is taking the rare step […]